Колкото обичайно е наличето на солница в нашия дом,толкова обичайни са и редицата заболявания, свързани с ежедневната употреба на солта. Животът е невъзможен без сол, но защо употребата на сол ни вреди и дори ни убива понякога? Защо се получава така? Защото обикновената трапезна сол вече няма нищо общо с оригиналната кристална сол. Днешната сол е предимно натриев хлорид, но не и сол. Натуралната кристална сол се състои не само от натрий и хлорид, но и от всички природни елементи. Тези елементи са идентични с елементите, съдържащи се в нашето тяло и първоночално открити в окена, откъдето се е зародил животът. Интересен е фактът, че нашия организъм е солен разтвор, съдържащ същия разтвор,както този на океана, това е течност,състояща се от сол и вода. Този солен разтвор регулира и балансира функциите на нашия организъм.
Какво представлява хималайската кристална сол ? Хималайската кристална сол е нещо повече от натрий и хлорид. Кристалната сол всъщност може да се разглежда като храна. Когато говорим за сол имаме предвид нейната оригинална форма:,холистична, пълноценна, непроменена,натурална сол,кристализирала в земните недра милиони години. Когато говорим за " трапезната " сол, която се продава в магазините ние се отнасяме към нея по - скоро като към натриев хлорид с добавки. Натуралната хималайска кристална сол съдържа всички елементи,от които се съставлява човешкото тяло. От периодичната Менделеева таблица на елементите знаем,че съществуват 94 природни елемента ( стабилни и нестабилни ). Освен инертните газове, всичмки тези елементи могат да бъдат открити в кристалната сол - 84 на брой.Следователно тя съдържа всимки природни минерали и микроелементи, които се намират и в тялото. Ние приемаме хималайската сол като пълна гама от всички природни елементи.
Как обикновената готварска сол се превърна в натриев хлорид ? Как тя се отразява на организма ни? С навлизането на индустриализацията, натуралната сол беше " химически" пречистена и състава и намален до комбинацията от натрий и хлорид. Основните минерали и микроемелемнти били премахнати като замърсители. Натриевият хлорид обаче е изкуствена, изолирана непълна съставка, която няма много общо със солта. Подобно на бялата, рафинирана захар,солта която някога се наричала " бяло злато ", се превърнала в бяла отрова. Натриевият хлорид е агресивна съставка, която биохимично търси противодействата съставка, за да може PH на тялото винаги да остава неутрално. Независимо,че организмът ни се нуждае от минимални дневни количества сол, повечето страдаме от липса на сол, въпреки че сме пренаситени с натриев хлорид. Когато консумацията на сол е прекалено малка, започваме да предпочитаме солени храни. НАшето тяло може да изхвърли през бъбреците определни количества сол на ден в зависимост от нашата възраст,състояние и пол. Тялото ни разпознава трапезната сол - натриев хлорид като изкуствена съставка и се стреми да я изхвърли, за да се предпази.Това причинява непрекъснато пренатоварване на отделителната система. Добавяйки още сол към подсолена храна,организмът ни получава повече сол,отколкото може да изхвърли. Тялото се опитва да изолира предозираното количество сол. В този процес водните молекули обграждат натриевия хлорид, за да ги неутрализират като ги разделят на натрий и хлорид. ЗА да се осъществи този процес се взема водата от нашите клетки. ПО този начин тялото ни жертва перфектно структурираната клетъчна вода,за да неутрализира натриевия хлорид. Клетките се дехидратират и умират. Резултатът от приемането на обикновена трапезна сол е образуването на киселинен оток или с други думи натрупване на излишни течности в тъканите,което също така е и причина за поява на целулит. Поради тази причина лекарите препоръчват да се ограничава приема на сол, тъй като организмът използва 23 пъти клетъчната си течност, за да неутрализира солта. Ако съдържанието на натриев хлорид е все още високо запхочва процес на образуване на кристали на трапезната сол, тъй като организмът използва наличните животински протеини, които не могат да бъдат разградени, без стойност са и не могат да бъдат отстранени. Тези протеини се използват от тялото за производство на пикочна киселина, за да се изхвърли излишната сол. Тъй като тялото не може да се оттърве от пикочната киселина, то се свързва с натриевия хлорид, за да образува още кристали, които пък от своя страна се отлагат в костите и ставите. ТОва е причината за появата на различни видове ревматизъм, артрит, подагра, камъни в бъбреците и жлъчката. Повторното образуване на кристали е единственото решение за клетките и органите, за да се предпази тялото от настъпването на непоправими увреждания. Но в дългосрочен план по този начин то се трови, тъй като тези съставки не могат да бъдат премахнати.
Разликата между каменната и кристалната сол. Елементите в каменната сол не са интегрирани в кристалната решетка на солта,а са прилепени към външната повърхност и пукнатините на кристалната структура. Това е основната разлика между каменната и кристалната сол. Кристалът на солта притежава превъзходна структура. Поради тази форма елементите са биохимически налични за нашите клетки, както и индивидуалните честоти или вибрационни вълни. Каменната сол е евтина алтернатива на трапезната сол,но поне е натурален,пълноценен продукт. От биохимична гледна точка солта е от минимално значение за нашия организъм.Можем да получаваме резонансните ефекти на геометричната структура чрез върховния ред или структура на даден кристал и клетките ни могат да усвояват само онези елементи,които са в йонна форма. САмо под значително напрежение елементите могат да бъдат да бъдат трансформирани в определен размер,правейки ги йонни,което пък от своя страна им позволява да преминат през клетъчната стена. Това е важно ,тъй като нашите клетки могат да усвояват само онова,което е налично в органична или йонна форма. И най - добрият калций е безполезен,ако не можа да проникне в клетката. Онова,което ни е необходимо е органичното или йонно състояне на даден елемент,за да може нашия организъм да го оползотвори.
Кристална сол - Чистата натурална кристална сол е била подложена на огромно налягане през милиони години. Същото това налягане е отговорно за създаването на кристалите на солта. Колкото по - голямо е налягането,толкова по - добре е подреждането в кристалната структура. Солта за нас е най - вече информационен носител, а не подправка. За да се усвои информацията от клетките е необходима кристална структура. Химически и камакът и кварцовия кристал са силикати. Онова,което ги отличава е огромната разлика в налягането,на което те са били подложени. Кварцовия кристал изобразява перфектна геометрична форма, перфектно състояние на ред в структурата си. Докато при камъка не е така, неговите елементи са груби. Пластовете кристална сол лъкатушат през планината, блестяща с прозрачни бели, розови или червеникави жилки. Само с достатъчно голямо налягане солта от солената планина се е транссформирала в кристална сол. Елементите, уловени в кристалната сол са в достатъчно малки частици,които могат да навлязат в човешката клетка и да бъдат метаболизирани.
Лечебния ефект на солта. Повечето от нас са запознати със свойството проводимост на солта още от училище. Закрепяме двата края на електрически проводник към крушка и ги потапяме в чаша с дестилирана вода.Тъй като тази вода не е проводима, крушката не светва. НО когато добавим малко сол във водата крушката бавно започва да свети.Същото е и с тялото. Когато ни липсват натуралните елемени на солта ние страдаме от липса на енергия или с други думи - липса на информация.НА солта не може да бъде лепнат етикет "лекарство", както и по същата логика ябълката също не може да бъде такова. Солта е съществено и важно хранително вещество със забележителни свойства и качества, важни за поддържането на живота. А в натуралната кристална сол можем да намерим всимки онези липсващи ни елементи, съответно честоти, както и всички необходими био - химикали.
Приложения на хималайската кристална сол
Алхимиците смятат солта за петия елемент,тъй като качествата и единствено приличат на земните. С индустриализацията прекъснахме връзката с природата и изгубихме контакт с вибрационните ефекти на океана. Завръщането към холистичните методи е едно привествано завръщане към естественото състояние и необходимите за възстановяване честоти. Натуралната кристлна сол има редица лечебни ефекти и може да бъде използвана за поддържане на кожата, за инхалации,за възстановяване на баланса на позитивните и негативните йони, за неутрализиране на електронния смог и прочие. Хората страдащи от високо кръвно налягане всячески се опитват да избягват обикновената трапезна сол,но кристалната сол доказано понижава кръвното налягане до 15 минути. Един от най - добрите начини да се почувстват забележителните пречистващи свойства е да се пие соления разтвор "Соле". Тази напитка е 1 % разтвор на сол и вода,такъв какъвто е нашата кръв и сълзи. Една чаша Соле всяка сутрин носи невероятни ползи. От боихимична гледна точка само за минути целия стомах и черва се стимулират, което от своя страна стимулира храносмилането и метаболизма. Солевия разтвор балансира PH фактора на тялото и изчиства от тежки метали. Този 1 % разтвор може да се използва за изплакване на устната кухина за борба с афти,инфекции, за избелване на зъбите и заздравяване на венците, при хрема и течащ нос.
Какво представлява хималайската кристална сол ? Хималайската кристална сол е нещо повече от натрий и хлорид. Кристалната сол всъщност може да се разглежда като храна. Когато говорим за сол имаме предвид нейната оригинална форма:,холистична, пълноценна, непроменена,натурална сол,кристализирала в земните недра милиони години. Когато говорим за " трапезната " сол, която се продава в магазините ние се отнасяме към нея по - скоро като към натриев хлорид с добавки. Натуралната хималайска кристална сол съдържа всички елементи,от които се съставлява човешкото тяло. От периодичната Менделеева таблица на елементите знаем,че съществуват 94 природни елемента ( стабилни и нестабилни ). Освен инертните газове, всичмки тези елементи могат да бъдат открити в кристалната сол - 84 на брой.Следователно тя съдържа всимки природни минерали и микроелементи, които се намират и в тялото. Ние приемаме хималайската сол като пълна гама от всички природни елементи.
Как обикновената готварска сол се превърна в натриев хлорид ? Как тя се отразява на организма ни? С навлизането на индустриализацията, натуралната сол беше " химически" пречистена и състава и намален до комбинацията от натрий и хлорид. Основните минерали и микроемелемнти били премахнати като замърсители. Натриевият хлорид обаче е изкуствена, изолирана непълна съставка, която няма много общо със солта. Подобно на бялата, рафинирана захар,солта която някога се наричала " бяло злато ", се превърнала в бяла отрова. Натриевият хлорид е агресивна съставка, която биохимично търси противодействата съставка, за да може PH на тялото винаги да остава неутрално. Независимо,че организмът ни се нуждае от минимални дневни количества сол, повечето страдаме от липса на сол, въпреки че сме пренаситени с натриев хлорид. Когато консумацията на сол е прекалено малка, започваме да предпочитаме солени храни. НАшето тяло може да изхвърли през бъбреците определни количества сол на ден в зависимост от нашата възраст,състояние и пол. Тялото ни разпознава трапезната сол - натриев хлорид като изкуствена съставка и се стреми да я изхвърли, за да се предпази.Това причинява непрекъснато пренатоварване на отделителната система. Добавяйки още сол към подсолена храна,организмът ни получава повече сол,отколкото може да изхвърли. Тялото се опитва да изолира предозираното количество сол. В този процес водните молекули обграждат натриевия хлорид, за да ги неутрализират като ги разделят на натрий и хлорид. ЗА да се осъществи този процес се взема водата от нашите клетки. ПО този начин тялото ни жертва перфектно структурираната клетъчна вода,за да неутрализира натриевия хлорид. Клетките се дехидратират и умират. Резултатът от приемането на обикновена трапезна сол е образуването на киселинен оток или с други думи натрупване на излишни течности в тъканите,което също така е и причина за поява на целулит. Поради тази причина лекарите препоръчват да се ограничава приема на сол, тъй като организмът използва 23 пъти клетъчната си течност, за да неутрализира солта. Ако съдържанието на натриев хлорид е все още високо запхочва процес на образуване на кристали на трапезната сол, тъй като организмът използва наличните животински протеини, които не могат да бъдат разградени, без стойност са и не могат да бъдат отстранени. Тези протеини се използват от тялото за производство на пикочна киселина, за да се изхвърли излишната сол. Тъй като тялото не може да се оттърве от пикочната киселина, то се свързва с натриевия хлорид, за да образува още кристали, които пък от своя страна се отлагат в костите и ставите. ТОва е причината за появата на различни видове ревматизъм, артрит, подагра, камъни в бъбреците и жлъчката. Повторното образуване на кристали е единственото решение за клетките и органите, за да се предпази тялото от настъпването на непоправими увреждания. Но в дългосрочен план по този начин то се трови, тъй като тези съставки не могат да бъдат премахнати.
Разликата между каменната и кристалната сол. Елементите в каменната сол не са интегрирани в кристалната решетка на солта,а са прилепени към външната повърхност и пукнатините на кристалната структура. Това е основната разлика между каменната и кристалната сол. Кристалът на солта притежава превъзходна структура. Поради тази форма елементите са биохимически налични за нашите клетки, както и индивидуалните честоти или вибрационни вълни. Каменната сол е евтина алтернатива на трапезната сол,но поне е натурален,пълноценен продукт. От биохимична гледна точка солта е от минимално значение за нашия организъм.Можем да получаваме резонансните ефекти на геометричната структура чрез върховния ред или структура на даден кристал и клетките ни могат да усвояват само онези елементи,които са в йонна форма. САмо под значително напрежение елементите могат да бъдат да бъдат трансформирани в определен размер,правейки ги йонни,което пък от своя страна им позволява да преминат през клетъчната стена. Това е важно ,тъй като нашите клетки могат да усвояват само онова,което е налично в органична или йонна форма. И най - добрият калций е безполезен,ако не можа да проникне в клетката. Онова,което ни е необходимо е органичното или йонно състояне на даден елемент,за да може нашия организъм да го оползотвори.
Кристална сол - Чистата натурална кристална сол е била подложена на огромно налягане през милиони години. Същото това налягане е отговорно за създаването на кристалите на солта. Колкото по - голямо е налягането,толкова по - добре е подреждането в кристалната структура. Солта за нас е най - вече информационен носител, а не подправка. За да се усвои информацията от клетките е необходима кристална структура. Химически и камакът и кварцовия кристал са силикати. Онова,което ги отличава е огромната разлика в налягането,на което те са били подложени. Кварцовия кристал изобразява перфектна геометрична форма, перфектно състояние на ред в структурата си. Докато при камъка не е така, неговите елементи са груби. Пластовете кристална сол лъкатушат през планината, блестяща с прозрачни бели, розови или червеникави жилки. Само с достатъчно голямо налягане солта от солената планина се е транссформирала в кристална сол. Елементите, уловени в кристалната сол са в достатъчно малки частици,които могат да навлязат в човешката клетка и да бъдат метаболизирани.
Лечебния ефект на солта. Повечето от нас са запознати със свойството проводимост на солта още от училище. Закрепяме двата края на електрически проводник към крушка и ги потапяме в чаша с дестилирана вода.Тъй като тази вода не е проводима, крушката не светва. НО когато добавим малко сол във водата крушката бавно започва да свети.Същото е и с тялото. Когато ни липсват натуралните елемени на солта ние страдаме от липса на енергия или с други думи - липса на информация.НА солта не може да бъде лепнат етикет "лекарство", както и по същата логика ябълката също не може да бъде такова. Солта е съществено и важно хранително вещество със забележителни свойства и качества, важни за поддържането на живота. А в натуралната кристална сол можем да намерим всимки онези липсващи ни елементи, съответно честоти, както и всички необходими био - химикали.
Приложения на хималайската кристална сол
Алхимиците смятат солта за петия елемент,тъй като качествата и единствено приличат на земните. С индустриализацията прекъснахме връзката с природата и изгубихме контакт с вибрационните ефекти на океана. Завръщането към холистичните методи е едно привествано завръщане към естественото състояние и необходимите за възстановяване честоти. Натуралната кристлна сол има редица лечебни ефекти и може да бъде използвана за поддържане на кожата, за инхалации,за възстановяване на баланса на позитивните и негативните йони, за неутрализиране на електронния смог и прочие. Хората страдащи от високо кръвно налягане всячески се опитват да избягват обикновената трапезна сол,но кристалната сол доказано понижава кръвното налягане до 15 минути. Един от най - добрите начини да се почувстват забележителните пречистващи свойства е да се пие соления разтвор "Соле". Тази напитка е 1 % разтвор на сол и вода,такъв какъвто е нашата кръв и сълзи. Една чаша Соле всяка сутрин носи невероятни ползи. От боихимична гледна точка само за минути целия стомах и черва се стимулират, което от своя страна стимулира храносмилането и метаболизма. Солевия разтвор балансира PH фактора на тялото и изчиства от тежки метали. Този 1 % разтвор може да се използва за изплакване на устната кухина за борба с афти,инфекции, за избелване на зъбите и заздравяване на венците, при хрема и течащ нос.
Можете да си направите и лечебна вана с хималайска сол. Когато вземаме вани с хималайска сол ние се потапяме в истински океан от енергия, който ребалансира слабите ни места и реактивира протичането на жизнената сила през тялото ни. Всички наши органи и системи започват да резонират с различните естествени енергийни честоти на минералите в кристалната решетка на хималайската сол. Това активира собствените ни регулаторни механизми и способностите ни за самоизцеление. При вани с обикновена вода влагата се извлича от кожата и тя се изсушава. За разлика от това ваните с хималайска кристална сол помагат на кожата да задържа вода и да не изсъхва, затова те са полезни и за хора с много суха кожа. По време на такива вани токсините напускат от тялото чрез осмоза и преминават в солената вода, а полезните минерали от хималайската кристалан сол се абсорбират през кожата и навлизат в организма. Така той се подхранва с нужните му елементи и балансира своето рН в посока към алкализиране. Освен това вдишването на солените изпарения укрепва лигавиците на носа, синусите и дихателната система. След излизане кожата леко се попива с кърпа, без допълнително обливане с вода и триене с хавлия. Добре е да отпочинете в легнало положение за половин-един час.
Няма коментари:
Публикуване на коментар